ΘΡΑΚΗ

ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑ

ΣΤΡΥΜΗ

ΣΠΗΛΑΙΑ

ΜΠΑΜΠΩ

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

HOME

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αν για κάτι πρέπει να υπερηφανεύεται το χωριό, αυτό είναι ο Σύλλογος Γυναικών. Γιατί χάριν στις προσπάθειές τους το χωριό παραμένει ζωντανό και ακούγεται και στον έξω κόσμο. Το διάστημα αυτό έχει για πρόεδρο την πολύ δραστήρια κ. Έλλη Σισμάνη και για μέλη του όλες τις γυναίκες του χωριού είτε μένουν σ’ αυτό είτε σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

 

Από εκδήλωση του συλλόγου

Στεγάζεται στο κτίριο όπου λειτουργούσε άλλοτε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, το οποίο και διαμορφώθηκε με τέτοιον τρόπο και με κέφι και μεράκι, ώστε να θυμίζει κάτι από την παλιά δόξα του χωριού. Υπάρχει μόνιμη έκθεση λαϊκής τέχνης, σκευών και εργαλείων παλαιότερης εποχής καθώς και αίθουσα όπου γίνονται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου.

 

Έκθεση λαϊκής τέχνης

Οι προσπάθειές του συγκεντρώνονται στη διατήρηση του εθίμου κυρίως της «μπάμπως», αλλά και άλλων όπως το «κρέμασμα του αυγού», το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου κ.α. Προσφέρει δε και την ευκαιρία στα μέλη του για διασκέδαση και αναψυχή αφού διοργανώνει κατά τη διάρκεια του έτους χορούς όπου βρίσκουν την ευκαιρία οι Στρυμιώτες να συναντηθούν και να διασκεδάσουν, αλλά και εκδρομές- επισκέψεις σε διάφορα αξιόλογα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη στον Άγιο Βλάσιο της Βουλγαρίας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους παλαιότερους να επισκεφτούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά και στους νεότερους να επισκεφτούν την πατρίδα των προγόνων τους.

 

Κρέμασμα του αυγού

Η αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου θα πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα από τους Στρυμιώτες και τις Στρυμιώτισσες, όπου κι αν μένουν και κυρίως από το Δήμο Σαππών και την Νομαρχία Ροδόπης αφού το έργο τους για τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι πάρα πολύ σημαντικές. 

 

Ετήσιος χορός του συλλόγου